Salsa de calçots

L’autèntica salsa de calçots

A Valls, la ciutat d’on és originària la calçotada, es competeix per fer-ne la millor salsa. Us desvelem els secrets de la nostra recepta familiar.

Saltar a la recepta

Aquí teniu la salsa de calçots a la manera dels avis de Valls…
Espero que els del poble no se m’enfadin per revelar-ne el secret!
😉

La recepta que us presentem és per a 15 racions, salsa per a uns 300 calçots.

Els calçots es poden fer sencers: al foc, a la brasa o al forn. També es poden netejar, coure, arrebossar i fregir. El secret està en el fet que siguin de temporada, de bona qualitat i, sobretot, acompanyar-los amb una autèntica salsa.

Trobareu qui els acompanya amb salsa romesco o amb xató, són salses gairebé semblants, però la salsa original de calçots de Valls té una presència més notable de fruits secs i un parell d’ingredients especialment rellevants.

Bon profit!

0 comentaris a “L’autèntica salsa de calçotsAdd yours →

Leave a Reply