El Ficus

Taverna

Menú principal

  • Coneix la Taverna
    • Entorn
    • Història
    • Concepte
    • Espais
  • La nostra carta
    • TavernaLa nostra carta fixa
    • RestaurantCanvia cada mes
    • SuggerimentCanvia cada setmana
    • Les postresClàssiques i sorpreses
    • El cellerSempre hi ha novetats
  • Receptes
    • Receptes de la carta
    • Receptes del blog
  • EsdevenimentsA la Taverna El Ficus celebrem tres tipus d’esdeveniments. El primers estan relacionat amb dates destacades. El 23 d’abril celebrem el Sant Jordi, amb un menú degustació gurmet elaborat amb productes de la temporada de primavera. El cap de setmana següent al primer de maig és la festa major del Guinardó , i nosaltres ho celebrem oferint un menú popular. Dos caps de setmana abans de Nadal fem escudella de Nadal i carn d’olla, i moltes famílies i amics venen any rere any. També són importants els aniversaris, per celebrar-ho podem organitzar sopar espectacles amb banda de rock, flamenca, dansa del ventre… Per últim fem sopars temàtics per celebrar efemèrides d’eclipsis totals de Sol: cuina i dansa indonèsia, africana, balinesa…
  • Reserves
Cerca
  • Taverna El Ficus al Facebook
  • Taverna El Ficus a Instagram
  • Taverna El Ficus al Twitter
  • Taverna El Ficus a YouTube
  • RSS feed
  • Torna a l'inici ↑

Menu Section: Taverna

La carta de la taverna està SEMPRE DISPONIBLE. Us oferim aperitius com a entreteniment. Després podeu escollir un entrant fred o calent, Com a opció freda teniu pa de vidre amb embotits i formatges, amanides i  productes de la mediterrània. Com a opció de plats calents podeu prendre un  tall de coca al forn o  cuinats internacionals.

Aperitius

Escopinyes i musclos de les ries de Galícia. Calamarsets farcits, rodanxes de pop, anxoves 00 i llom de bonítol del Cantàbric. Amb salsa Espinaler.

Pebrots del Bierzo rostits a la llenya. Secallona del Berguedà acabada d'embotir.

Dues receptes senzilles de patates:

  • Patates xips amb lardo di Colonnata
  • Patates a la sal amb maonesa i chipotle.

Escopinyes 9€

De les ries de Galícia. Al Natural.
Pubicat a: 26 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Musclos 5€

De les ries de Galícia. Amb escabetx d’ingredients naturals.
Pubicat a: 26 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Calamarsets 8€

Farcit dels seus tentacles i sencer. Elaborat de manera artesanal.
Pubicat a: 26 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Rodanxes de Pop 8€

Pop blanc. Farcit de les seves potes i a rodanxes.
Pubicat a: 26 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Aperitiu variat ‘El Ficus’ +7€

Llauna a escollir, amb patates, olives, llom de bonítol i pebrot rostit.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Anxoves 00 7€

Capturat al Cantàbric a la Primavera. Madurats de 8 a 12 mesos.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Patates xip amb lardo di Colonnata 4€

Patates xips de bossa, fregides de manera artesanal. Amb tires de lardo di Colonnata, vitxo mòlt, orenga i sal gruixuda.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Patates a la sal amb maonesa i chipotle 4€

Patates senceres amb pell cuinades a la sal. Amb la salsa menorquina, salsa de vitxo fumat i sèsam negre.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Tastet de secallona 2€

35 G. Acabada d’embotir, tendra. Cal Rovira, curació lenta de 15 dies.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Pa de vidre

El pa de vidre és un pa de disseny recent, creat a Barcelona, és un pa d'escorça prima i molt cruixent. De manera que tant bo és sucat amb tòmaquet natural  branca com sense. Sobretot és ideal per servir amb embotits i formatges.

Per completar l'oferta, com a plat del dia podeu trobar: milfulls de pastrami i xucrut, milfulls d'alvocat, pollastre i gamba i milfulls de rap allagostat.

Pa de vidre amb catalana 4€

50 G. Torrada amb tomàquet. Cal Rovira, producte fresc.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb xoriç 5€

50 G. Torrada amb tomàquet. Cal Rovira, curació lenta de 15 dies.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb llonganissa 5€

50 G. Torrada amb tomàquet. Cal Rovira, curació lenta de 45 dies.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb tres embotits 9€

100 G. En taula de fusta, el pa a banda. Catalana, xoriço i llonganissa.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Pa de vidre amb espatlla d’aglà ibèrica 14€

50G. Etiqueta vermella.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb porchetta 9€

100 G. de porc desossat al forn. Amb tàperes i salsa de mostassa.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb sobrassada 5€

50 G. Torrada de pa de vidre. De Cal Rovira, curació durant 3 mesos.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb tres formatges 9€

100 G. En taula de fusta, el pa a banda. A base de llet crua. Petit productor.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Pa de vidre amb formatge fos 7€

80 G. Servit calent en cassoleta. A base de llet crua. Petit productor.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb formatge i anxoves 9€

50 G. Torrada amb tomàquet. Amb 2 filets d’anxova del Cantàbric.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb arengades casolanes 5€

4 filets. Torrada amb tomàquet.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Pa de vidre amb bonítol i pebrot 8€

80 G. Torrada amb tomàquet. Llom de bonítol i pebrot rostit.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Amanides

Aquestes són les nostres amanides fixes, sempre disponibles.

Com a plat del dia oferim altres opcions: xató, niçarda, cèsar, tabulé i gado gado.

Podem provar la nostra pasta fresca amb dues amanides fredes, una vegana i l'altre amb salsitxes. Però si voleu tastar un plat principal de pasta fresca trobareu sempre un vegetarià, un de carn i un de peix a la carta del restaurant.

Amanida verda 6€

Enciam, tomàquet, ceba i olives.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Amanida catalana 10€

Amanida verda. Embotit, espàrrec, ou dur i pebrot.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Amanida grega 10€

Tomàquet, cogombre, ceba, pebrot, tàperes, olives, formatge feta i orenga.
Pubicat a: 24 gen. 2013 Escrit per: Danton Llapart

Amanida fresca 12€

Tomàquet, alvocat i alfàbrega. Formatge fresc de petit productor.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Ensaladilla de temporada 8€

Patata, verdura i ou bullit, Maonesa i llom de bonítol.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Guacamole 10€

Alvocat trinxat al moment. Tomàquet, ceba, coriandre i totopos.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Amanida de pasta fresca vegana 6€

Torchietti frescos casolans, ceba, pebrot. tomàquet i olives Kalamata, amb oli d’oliva, cúrcuma i herbes fresques.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Amanida de pasta fresca amb salsitxes 8€

Torchietti frescos casolans, ceba, pebrot, tomàquet.
i salsitxes rostides, amb oli d’oliva, cúrcuma i herbes fresques.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

De la mar

Un entrant fred de marisc o de peix és un plat ideal per començar un bon àpat. En aquesta secció fixa oferim producte de la millor qualitat de la mar Mediterrània.

Per completar l'oferta, com a plat del dia podeu trobar: curri de closca, temakis de cranc, oshisushi de verat i ceviche de corvall.

Poke de tonyina 14€

60 G. de tonyina bluefin. Marinat hawaià de sèsam. Alvocat, papaia i edamame.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Carpaccio de gambes 18€

60 G de gamba de la Costa. Amb oli d’oliva i sal gruixuda.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Aguachile de pop 14€

60 G. de pop de roca bullit i laminat. Amb jalapeños, ceba, cogombre i alvocat.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart

Tall de coca

Les coques són una tradició gastronòmica catalana molt antiga. Terra endins cobrien les coques amb alló que recaptaven, de manera que neix la popular coca de recapte lleidatana.

Sembla que amb l'expansió catalana pel Mediterrani, els italians varen aprendre a fer coques i varen aportar la base Margarita i la base Marinara.

Us oferim talls de coca individuals de la nostra selecció, amb base margarita, amb base marinara, amb base blanca i especialment amb base de sofregit.

Coca Margarita 5€

Tomàquet, mozzarella i alfàbrega.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Coca doble mozzarella 6€

Base de margarita. Doble ració de mozzarella.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Coca d’espatlla d’aglà i parmesà 12€

Base de margarita. Espatlla d’aglà ibèrica, ruca amanida i parmesà D.O.P.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de sobrassada gratinada 6€

Base de margarita. Sobrassada de Cal Rovira.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de xoriç picant 6€

Base de margarita. Xoriç i oli de vitxo de Caiena.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de bonítol 8€

Base de margarita. Llom de bonítol, ceba, tàperes i olives.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca d’anxoves i tàperes 8€

Base de margarita. Amb tàperes i 2 filets d’anxova del Cantàbric.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Coca Marinara 4€

Doble ració de tomàquet, all i orenga.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Coca de tàperes i olives 5€

Base de marinada. Amb tàperes i olives Kalamata.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de lardo i cirerols 6€

Lardo di Colonnata i tomàquet fresc.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de pebrot i formatge 6€

Base blanca. Amb pebrot rostit i formatge d’ovella.
Pubicat a: 20 gen. 2013 Escrit per: Danton Llapart

Coca quatre formatges 7€

Base blanca amb mozzarella. I selecció de tres formatges.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de cansalada i formatge 6€

Base de tomàquet i ceba. Cansalada, olives i formatge d’ovella.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de salsitxa i olives 6€

Base de tomàquet i ceba. Salsitxa i olives Kalamata.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Coca de recapte 7€

Recepta lleidatana. Base de tomàquet i ceba. Salsitxa i sardina arengada.
Pubicat a: 27 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Cuinats

La cuina que us oferim és eclèctica, triem receptes tradicionals d'arreu del món. Com a mostra a la carta de la taverna trobareu sempre disponible aquesta selecció de cuina catalana, grega, peruana i indonèsia.

El plat del dia, que canvia cada setmana, amplia l'oferta d'entrants internacionals, amb cuina catalana, italiana, mediterrània, castellana, basca, francesa, anglosaxona, americana i asiàtica.

Finalment, la carta del restaurant, que canvia cada mes, completa l'oferta de plats principals internacionals amb més receptes tradicionals de cuina catalana, italiana, mediterrània, africana, mexicana, malàisia...

Entrepà de sípia 7€

50 G. Pa de Viena i maonesa chipotle.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Ocopa arequipeña 9€

Salsa de ajis a l’estil d’Arequipa. Amb amanida, patata i ou bullit.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Garides saganaki 12€

Gambes, tomàquet, ceba i tàperes. Pebrot i feta, Gratinat i servit amb pita.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Sípia amb mandonguilles 13,50€

Sípia de platja i mandonguilles casolanes.
Pubicat a: 28 ag. 2015 Escrit per: Danton Llapart

Nasi goreng 6€

Arròs indonesi de pak choi i xiitake.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Nasi goreng special 8€

Arròs indonesi de pak choi i xiitake. Saltejat amb gambetes i salsitxes.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Be celeng base manis 12€

Porc cuinat en salsa de soia dolça. Acompanyat amb NASI GORENG.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Rendang 14€

Vedella cuinada en llet de coco. Acompanyat amb NASI GORENG.
Pubicat a: 27 des. 2019 Escrit per: Danton Llapart Comentaris: Comentaris: 0

Footer sidebar

La taverna

La Taverna El Ficus existeix al barri des del 1974. La productora audiovisual Soimagic Catalunya S.L. compra l'establiment i arranca aquest nou projecte gastronòmic al 2011.

Trobareu més informació a l'apartat Història dins la secció Coneix la Taverna del menú principal.

Entrades recents

  • Avís Covid-19 3 de setembre de 2020
  • L’autèntica salsa de calçots 22 de gener de 2020
  • Com es fa l’escudella de Nadal i com se serveix la carn d’olla 8 de desembre de 2019
  • Una cena especial 25 de març de 2017

Subscripció al bloc

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

Join 1.188 other subscribers

© 2019 Taverna El Ficus és propietat de Soimagic Catalunya, S.L.
  • Taverna El Ficus al Facebook
  • Taverna El Ficus a Instagram
  • Taverna El Ficus al Twitter
  • Taverna El Ficus a YouTube
  • RSS feed
  • Torna a l'inici ↑